Przepis na sezamki

Do ideału im daleko, a do oryginału jeszcze dalej, ale to wszystko jest nie ważne, 
ponieważ wyszły tak pyszne, że nie mogę się im oprzeć i wciąż podjadam.

Składniki:

100 g sezamu
50 g oleju kokosowego
ekstrakt waniliowy do smaku (ja dałam 2 łyżeczki)
140 g miodu

Sezam uprażyłam na suchej patelni, zdjęłam z ognia.
Dodałam resztę składników i wymieszałam z sezamem.
Patelnia była gorąca, więc nie było problemu z rozpuszczeniem się miodu i oleju.

Całość przelałam do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia.
Piekłam w 150 st. C funkcja termoobieg 45 minut.

Wyjęłam, odczekałam aż stężeje i pocięłam na kawałki nożem do pizzy.

Nie są twarde i tak słodkie jak oryginały, ale dla mnie smakują wybornie.

Na pewno będę próbować dalej, aż do skutku






+ dodatkowo zapraszam na rozdanie na blogu: KLIK


2 komentarze :

  1. Ja średnio lubię sezamki :p

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę je koniecznie wypróbować, bo ja sezamki uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń

life and calm © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka